Logan – Η Επανεμφάνιση ενός Θρύλου (2017)

Logan (2017)

Διάρκεια: 2ω 17λ
Σκηνοθεσία: James Mangold
Πρωταγωνιστούν: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen
Trailer:

Δείτε ακόμα: Split (Διχασμένος, 2016)


Υπόθεση:

2024. Δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα του «X-Men: Ημέρες ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος», ο Logan (Hugh Jackman) έχει υποσχεθεί να αφήσει πίσω του το βίαιο παρελθόν του, ενώ οι δυνάμεις του, που του επέτρεπαν να θεραπεύεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, έχουν ατονήσει. Αυτό θα αλλάξει όταν μία σατανική οργάνωση, υπό την ηγεσία του Nathaniel Essex, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους εναπομείναντες μεταλλαγμένους στον κόσμο, μετατρέποντάς τους σε όπλα. Ο Λόγκαν θα χρειαστεί να απελευθερώσει τον Wolverine για να αποτρέψει τα σχέδιά τους, με τη βοήθεια ενός νεαρού κοριτσιού που φαίνεται να έχει κάτι παραπάνω απο ίδιες δυνάμεις με τον ιδιο.


Σχόλιο Σαμαράς Γιώργος:

Πίσω στο μακρινό 2000 κάποιος Hugh Jackman αναλαμβάνει τον ρόλο του Wolverine στην πρώτη μεταφορά της κομικ σειράς X-Men στην μεγάλη οθόνη. Για τα επόμενα 17 χρόνια ένας μύθος θα δημιουργηθεί και ενα franchise που ολοι οι stand-alone superheroes θα ζήλευαν. Κάθε ταινία X-Men και κάθε ταινία Wolverine μαζί με όλα τα spin-offs θα έβρισκαν τον Hugh στον γνωστό του ρόλο. Ως αποτέλεσμα χαρακτήρας και ηθοποιός να ταυτιστούν.

Οι συζητήσεις του τύπου, <<Ποιος είναι ο Hugh Jackman ; ….Αυτός που παίζει τον Wolverine >> έδιναν και έπαιρναν και παρουσιάζονταν σε κάθε άλλη ταινία που συμμετείχε ο ηθοποιός από την Αυστραλία. Φυσικά δεν θα μπορούσε κανείς να μην τον αποδεχτεί ως καταπληκτικό ηθοποιό αφού πολλές από τις παραγωγές που συμμετείχε είχαν μεγάλη επιτυχία και ο ιδιος έκανα ρεσιτάλ ερμηνείας.
Μα η αλήθεια είναι ότι όσα χρόνια και αν περάσουν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ως Wolverine θα τον θυμόμαστε.

Το 2017 έμελλε να είναι η χρονιά που θα αφήσει τα σκήπτρα του και θα <<κρεμάσει>> τον αδαμάντινο σκελετό του. Έτσι θα δημιουργηθεί το Logan.  Έχοντας ως βάση την ιστορία «Old Man Logan», γραμμένη από τον Mark Millar και εικονογραφημένη από τον Steven McNiven , το Logan θα αποτελέσει την τελευταία ιστορία του Wolverine οπως τον ξέρουμε. Η ιστορία εστιάζει σε μια διαφορετική διάσταση απο αυτές που έχουμε συνηθίσει στις ταινίες X-Men. Θα μας μιλήσει για το πέρασμα του χρόνου που φέρνει τα γηρατειά και τις ασθένειες και ως αποτέλεσμα οτι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα αφού ο άνθρωπος που επουλώνεται μόνος του και το ισχυρότερο μυαλό του πλανήτη μπορούν να φθαρούν.

Η κινηματογραφεία της ταινίας είναι αρκετή καλή και ανέδειξε την σκληρή πλευρά και τις ωμές σκηνές του έργου. Πλάνα σταθερά θέλοντας να τονίσει την σοβαρότητα της στιγμής αλλά και αστραπιαία όταν θέλησε να δώσει την απαραίτητα ένταση στις σκηνές μάχης. Για πολλούς ο Hugh Jackman (μάλλον για τους φανατικούς οπαδούς του, οι οποίοι είχαν παρασυρθεί απο την συγκίνηση της τελευαταίας εμφάνισης του στο ρόλο) κάνει οσκαρική εμφάνιση. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, παρόλη την εκπληκτική ερμηνεία του Hugh. Ήταν όντως πολύ καλός αλλά τον έχουμε δει και πολύ καλύτερο και επιπλέον η ταινία δεν απαιτούσε τρομερές ικανότητες στην υποκρητική, την οποία ξαναλέω ο ίδιος κατέχει αποδεδειγμένα.

Συμπερασματικά θα ήθελα να καταλήξω στο ότι το Logan είναι μια έντονη, ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική superhero movie , που κατα την άποψη μου έχει διπλό ρόλο. Ο ένας είναι φυσικά το αντίο στον Logan , όμως ο άλλος είναι η προετοιμασία για την επόμενη γενιά των X-Men. Αυτό αποτελεί δικιά μου και μόνο πρόβλεψη και όχι κάτι στο οποίο υπάρχουν στοιχεία, όμως η Marvel θα κάνει πολύ μεγάλο λάθος αν δεν εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία.

Logan – Η Επανεμφάνιση ενός Θρύλου

Επιμέλεια : Γιώργος Σαμαράς

Δείτε ακόμα: Imperium (H Αυτοκρατορία ,2016)

Mέχρι την επόμενη πρόταση να αγαπάτε τον κινηματογράφο!


Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Reply