Dead Men Tell No Tales

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (Οι πειρατές της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σαλαζάρ, 2017)

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (Οι πειρατές της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σαλαζάρ, 2017)

Διάρκεια: 2ω 09λ
Σκηνοθεσία:  Joachim Rønning, Espen Sandberg
Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Javier Bardem
Trailer:

Δείτε ακόμα: Quiz : Πόσο καλα γνωρίζεις τους Πειρατές της Καραϊβικής ;


Υπόθεση:

Το στοιχειωμένο πλήρωμα του καπετάνιου Salazar (Javier Bardem) έχει μόλις αποδράσει από το Τρίγωνο του Διαβόλου στο οποίο βρισκόταν παγιδευμένο. Με τις οδηγίες του αρχηγού του είναι αποφασισμένο να βρει και να σκοτώσει τον υπαίτιο για τη συντριβή του πριν χρόνια, το διαβόητο καπετάνιο Jack Sparrow (Johnny Depp) που πλέον δεν έχει καν στην κατοχή του το θρυλικό πλοίο Μαύρο Μαργαριτάρι. Ο ίδιος θα ξεκινήσει μια αναζήτηση αφού πιεστεί από τον Henry (Brenton Thwaites), γιο του Will Turner, που ορίστηκε ως καπετάνιος του στοιχειωμένου Ιπτάμενου Ολλανδού και της Elizabeth Swann, για να βρουν την Τρίαινα του Ποσειδώνα προκειμένου να ακυρώσουν την κατάρα που δεσμεύει τον πατέρα του Henry, έχοντας και τη βοήθεια μιας νεαρής αστρονόμου, της Carina (Kaya Scodelario), που διαθέτει ένα ημερολόγιο από τον πατέρα της που δεν γνώρισε ποτέ, το οποίο περιέχει οδηγίες για την εύρεση του αντικειμένου.

Σχόλιο Σαμαράς Γιώργος:

Έξι ολόκληρα χρόνια μετα οι Πειρατές της Καραϊβικής και η Εκδίκηση του Σαλαζάρ (Dead Men Tell No Tales) έκαναν την επανεμφάνιση τους στην μεγάλη οθόνη και εμείς βρεθήκαμε στις αίθουσες για να σας μεταφέρουμε όλο το κλίμα. Με μεγάλη μας χαρά απο την πρώτη στιγμή καταλάβαμε ότι πρόκειται η αίθουσα να γεμίσει, πράγμα που επιβεβαίωσε τις πολλές προσδοκίες και την αναμονή του κοινού για την πέμπτη ταινία της χρονιάς.

Το ερώτημα όμως είναι αν όντως η ταινία έπιασε τον υψηλό πήχη που είχαν θέσει οι προηγούμενες ταινίες της σειράς αλλά και η προσμονή του κόσμου.
Η απάντηση είναι και Ναι και Όχι, με την θετική απάντηση να έχει το καθαρό προβάδισμα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχη και ας σχολιάσουμε κάθε ένα κομμάτι της ταινίας ξεχωριστά.

Για αρχή δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε την τολμηρή επιλογή ενός σκηνοθετικού ντουέτου , των Joachim Rønning και  Espen Sandberg που είναι γνωστή για την σκηνοθεσία του KON TIKI μιας ναυτικής περιπέτειας το 2012. Η επιλογή φαίνεται να δικαιώνει οριακά την παραγωγή αφού το αποτέλεσμα είναι κάτι το όμορφο αλλά παράλληλα βαρετά σταθερό, με εξαίρεση την σκηνή της ληστείας στην αρχή και της γκιλοτίνας, που αμφότερες θύμισαν Jack Sparrow κια Πειρατές της Καραϊβικής απο τις παλιές καλές εποχές. 

Επιβάλλεται να συνεχίσουμε με το cast , το οποίο στα χαρτιά είναι εντυπωσιακό, αλλά στην πράξη έχει κορεστεί. Με μόνη εξαίρεση τον Javier Bardem , όλοι οι υπόλοιποι συμπεριλαμβανομένου του Johnny Depp, Geoffrey Rush εμφανίζονται σαν σε επανάληψη και δεν μας δίνουν καμία νέα συγκίνηση. Το contrast είναι μεγάλο αφού από πρωτοπορειακή και καινοτόμα-τρελή παραγωγή των πρώτων 2 ταινιών , οι Πειρατές έχουν μείνει και αυτοί στάσιμοι και προβλέψιμοι, έχουν γίνει κάτι συγκεκριμένο και στερεοτυπικό. Ο Depp επειδή πλέον έχει μεγαλώσει , οι καταχρήσεις που κάνει τον έχουν διαλύσει. Οριακά τον ακούμε να μιλάει και το μόνο που καταφέρνει είναι να πιάνει ορισμένες φορές τον παλιό καλό του εαυτό αλλά χωρίς να τον εξελίσσει, δυστυχώς. Σε γενικές γραμμές οι νέες προσθήκες έδωσαν μια νέα μικρή πνοή και την ευκαιρία για μια ακόμη ευκαιρία , στην επόμενη ταινια να αλλάξουν πολλά.

Η υπόθεση δεν ξέφυγε και πολύ απο τα σταθερά και αυτο μας άρεσε. Η συγκεκριμένη ιστορία που έπιανε το παρελθόν του Jack Sparrow, έδωσε όντως ένα προτότυπο ενδιαφέρον και ιντριγκάρισε τους θεατές να σκεφτούν και το παρελθόν του αγαπημένου τους πειρατή. Οι κλασικές ατάκες και τα αστεία δεν έλλειψαν και αποτέλεσαν μια χαρούμενη νότα στην ταινία, αφού κράτησαν τον χαρακτήρα και των προηγούμενων ταινιών. Ωραίοι διάλογοι χωρις να κάνουν την τρελή εντύπωση.

Η φωτογραφία της ταινίας ήταν απίστευτη. Κάθε πλάνο και ένα poster στον τοίχο, μια εκπληκτική δουλειά που σίγουρα είναι απο τα καλύτερα κομμάτια της ταινίας.

Τέλος θα μιλήσουμε για το φινάλε της ταινίας που ομολογουμένως είναι πολλά, μα πάρα πολλά υποσχόμενο. Έχουμε επιστροφές παλιών μας γνώριμων , οι οποίοι σίγουρα θέτουν τις βάσεις για συναρπαστική συνέχεια. Ένα φινάλε δυναμικό με έμφαση στο συναίσθημα και προφανώς και το χιούμορ με τον γνωστό ύποπτο Jack.

Pirates of Caribbean λοιπόν και Dead Men Tell No Tales , Καλή προβολή

Tip : ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ , ΚΑΘΙΣΤΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ-ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ AFTER CREDIT SCENE , ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η DISNEY ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΤΕ.

 

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (Οι πειρατές της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σαλαζάρ, 2017)

Επιμέλεια : Γιώργος Σαμαράς

Δείτε ακόμα: Quiz : Πόσο καλα γνωρίζεις τους Πειρατές της Καραϊβικής ;

Mέχρι την επόμενη πρόταση να αγαπάτε τον κινηματογράφο!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply