Mademoiselle Paradis (Δεσποινίς Παραντίς,2017)

Mademoiselle Paradis (Δεσποινίς Παραντίς, 2017)

Διάρκεια: 1ω 37λ
Σκηνοθεσία:   Barbara Albert 
Πρωταγωνιστούν:  Thomas Anton , Attila Beke ,  Maria Dragus 
Trailer:

Υπόθεση:

Μία χαρισματική πιανίστρια(και παιδί-θαύμα) που ζει στη Βιέννη του 1777 έχασε ξαφνικά την όραση της σε ηλικία τριών ετών. Μετά απο πολλά απέλπιδα ιατρικά πειράματα, οι γονείς της την στέλνουν σ’ένα αμφιλεγόμενο   “θαυματοποιό”, που πράγματι φαίνεται να τη θεραπεύει αλλά μ’ένα τίμημα: η κοπέλα χάνει αυτή την φορά το ταλέντο της… Ένα ταξίδι συναισθημάτων και αισθήσαιων για το τι βλέπουν τα μάτια μας και η ψυχή μας. Ένας στοχασμός για το τι κάνει έναν άνθρωπο ξεχωριστό σε κάθε κοινωνία.

Σχόλιο Αναστάσης Μαυρογιάννης:

Γι αυτή την κριτική πρέπει να φύγουμε από το σήμερα και να μεταφερθούμε όλοι μαζί στο 1777 όπου και διαδραματίζεται η ταινία μας  εκεί  θα συναντήσουμε μια σπουδαία γυναίκα της οποία την ιστορία ομολογώ πως δεν γνώριζα μέχρι που είδα την ταινία.

Το Δεσποινίς Παραντίς είναι μια ταινία η οποία δυσκολεύομαι να αποφασίσω αν μου άρεσε ή όχι. Διαβάζοντας την υπόθεση πήγα να την δω με πολύ μεγάλη όρεξη. Το αποτέλεσμα όμως δεν με ικανοποίησε πλήρως.
Τα κοστούμια και η όλη ατμόσφαιρα της ταινίας είναι πραγματικά εντυπωσιακή και η σκηνοθεσία της πολύ καλή. Το σενάριο όμως κάπου έχανε. Ενώ καταλαβαίνουμε ότι γίνονται προσπάθειες μέσα σε 1.30 ώρα να μας δείξουν αντιλήψεις και ιδέες που υπήρχαν εκείνη την εποχή.  Δεν πιστεύω ότι το πετυχαίνουν και τόσο καλά.  Μπουκώθηκε κατά την προσωπική μου άποψη το σενάριο με αρκετές υποπλοκές που σε πετούσαν λίγο έξω από την βασική πλοκή που ήταν η ιστορίας μιας σπουδαίας και ταλαντούχας γυναίκας η οποία άμα ζούσε στην σημερινή εποχή θα είχε αφήσει το δικό της στίγμα στην ιστορία της μουσικής. Όχι ότι τώρα δεν το έχει κάνει απλά αυτοί που γνωρίζουν την ιστορίας της είναι πολύ λίγοι.

Αυτά από έμενα προς το παρόν μέχρι την επόμενη φορά μην ξεχνάτε πως είστε οι σκηνοθέτες της ζωής σας


Δείτε επίσης: Μεσάνυχτα στο Παρίσι 

Καλή διασκέδαση!!
Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply