gambler

The Gambler (2014)

The Gambler


Διάρκεια: 111 λεπτά
Σκηνοθεσία: Rupert Wyatt
Πρωταγωνιστούν: Mark WahlbergJessica LangeJohn Goodman Brie Larson
Trailer:


Υπόθεση:

Ο Τζιμ Μπένετ είναι ένας καθηγητής λογοτεχνίας, με καταγωγή από πλούσια οικογένεια. Η ζωή του ήταν προδιαγεγραμμένη να μην έχει μεγάλες δυσκολίες, και το μόνο που θα χρειαζόταν να κανεί ο Τζιμ, θα ήταν να μη εθιστεί στον τζόγο τόσο ώστε να χρωστά χρήματα στους τρεις μεγαλύτερους μαφιόζους της πόλης, και να μην ξεκινήσει ερωτική σχέση με μια φοιτήτρια του. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να αντισταθεί και τώρα “τα πάζει όλα για όλα” προκειμένου να ξεφύγει.


Σχόλιο Vaios Fits:

 Ο Mark Wahlberg πρωταγωνιστεί στο remake της κλασικής ομώνυμης ταινίας του 1974 και το αποτέλεσμα επί της οθόνης δεν είναι πολύ διαφορετικό κατά τη γνώμη μου. Όπως και τότε, έτσι και τώρα το “The Gambler” παρουσιάζει μια αρκετά ενδιαφέρουσα υπόθεση χωρίς όμως να ακολουθεί η ανάλογη ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Από τη μια δεν παρέχει αρκετή αγωνία ώστε να είναι μαι καλή ταινία εγκλήματος κι από την άλλη δε σε υποβάλλει αρκετά ώστε να είναι ένα καλό δράμα. Αυτή η “κρίση κινηματογραφικής ταυτότητας” είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα μιας – κατά τα άλλα – οριακά καλής ταινίας.

 Ρίχνοντας μια ματιά στο cast και στο σενάριο πιστεύω πως υπήρχε η δυνατότητα αυτά τα ως επί το πλείστον ανιαρά 111 λεπτά να μετατραπούν σε ένα πολύ ενδιαφέρον φιλοσοφικό φιλμ που θα έβαζε το κοινό σε πολλούς προβληματισμούς και αναζητήσεις. Η αποψή μου αυτή οφείλεται σε μερικούς μονολόγους που για εμένα αποτέλεσαν τα λαμπρά σημεία του σεναρίου και των ερμηνειών. Αλλά τελικά παρέμειναν μονόλογοι και απόψεις αιωρούμενες χωρίς κάποια συνοχή με την εξέλιξη της ταινίας. Μου φαίνεται πως το “The Gambler” χάθηκε λίγο μέσα στην ίδια του την αφηρημένη προσέγγιση και κατέληξε σε ένα μέτριο αποτέλεσμα.


Δείτε επίσης:  A Monster Calls

Καλή διασκέδαση!!
Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply