Passengers (2016)

Passengers (2016)

Διάρκεια:  116 λεπτά
Σκηνοθεσία: Morten Tyldum
Πρωταγωνιστούν: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen
Trailer:

Δείτε ακόμα: 21 πολυαναμενόμενες ταινίες του 2017


Υπόθεση:

Σε ένα ταξίδι ρουτίνας στο διάστημα με σκοπό την αποίκηση σε νέες κατοικίες, το σκάφος Avalon θα φιλοξενήσει για 120 χρόνια, 5000 επιβάτες σε χρονοκάψουλές. Το σκάφος θα εμφανίσει μια μικρή βλάβη και  ο Jim (Chris Pratt) και η Aurora (Jennifer Lawrence) θα ξυπνήσουν 90 χρόνια νωρίτερα. Ενώ αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στον διαστημικό σταθμό , ξαφνικά ερωτεύονται. Ενώ σημαντικές αλήθειες ανακαλύπται και η σχέση τους τελειώνει, ανακαλύπτουν πως το σκάφος τους είναι ένας αιωρούμενος τάφος. Οι δυο τους είναι οι μοναδικοί που θα μπορούσαν να σώσουν τους υπόλοιπους 5.000 επιβαίνοντες, κάποιος όμως πρέπει να ρισκάρει τη ζωή του.

Σχόλιο The Minister:

Η ανακοίνωση της ταινίας Passengers είχε δημιουργήσει πολλές προσδοκίες και σε συνδυασμό με το τρέιλερ έκαναν τον κάθε θεατή να ανυπομονεί για την πρεμιέρα. Η αλήθεια είναι πως ο ενθουσιασμός μου για το συγκεκριμένο φιλμ, ήταν ιδιαίτερα μεγάλος. Το συγκεκριμένο καστ με το φαινομενικά σενάριο γεμάτο διάστημα και αποίκηση σε νέους πλανήτες ήταν ιδιαίτερα δελεαστικό. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το τρειλερ αφήνει και μια αίσθηση για συνομωσία κατά των επιβατών, σαν ένα πείραμα.

Η πραγματικότητα απέχει χιλιόμετρα από όλα όσα νομίζαμε και περιμέναμε. Η ταινία δεν εστιάζει καμία στιγμή στο διάστημα αλλά και στην επιστημονική φαντασία, τα δύο αυτά στοιχεία παίζουν μόνο συμπληρωματικό ρόλο και στηρίζουν ένα ρομαντικό δράμα. Περισσότερο κοινωνικό και ρομαντικό φιλμ χαρακτηρίζεται, αφού η ροή και το plot αναδεικνύουν αυτά τα συστατικά.
Θεωρητικά είναι μια μπερδεμένη ταινία που δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει και που να οδηγήσει τον θεατή. Αιρούμαστε και εμείς με το σκάφος στο απόλυτο σκοτάδι. Είναι κρίμα για μια τέτοια ταινία με τόσο καλές προοπτικές να μην μπορέσει να βγάλει χαρακτήρα και να αναδειχτεί.

Την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο σκηνοθέτης που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε το badget της Sony αλλά ούτε τον απέραντο χώρο ενός αεροσκάφους , αλλά κυρίως ούτε δυο εκπληκτικούς ηθοποιούς.

Ξεκάθαρα την παρτίδα σώζει η ερμηνεία της εκπληκτικής και εντυπωσιακής Jennifer Lawrence που καταφέρνει να φέρει συναισθήματα σε αυτόν που παρακολουθεί την ταινία. Δεν θα υποτιμήσουμε βέβαια τον αξιόλογο Chris Pratt που και αυτός με τη σειρά του βάζει τα δικά του στοιχεία για να σώσει την προσπάθεια. Αν κρατήσεις μόνο τις υποκριτικές και λίγο τα εφέ που ήταν συμπαθητικά, λες πως κάτι είδες.
Κατά τα άλλα η ταινία είχε μόνο μια κορύφωση και κανένα τέλος. Το συμπέρασμα απουσιάζει και θα έλεγα πως αυτό είναι το πιο σημαντικό. Για ακόμα μια ταινία φαίνεται πως δεν τους έφτανε ο χρόνος και την τελείωσαν όπως όπως. Είμαι πολύ γενναιόδωρος με το 5.

Mέχρι την επόμενη πρόταση να αγαπάτε τον κινηματογράφο!

Δείτε ακόμα: La La Land (2016) «Ένα Διαμάντι της Μεγάλης Οθόνης» 

Καλή διασκέδαση!!
Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!

Passengers (2016)

Επιμέλεια: Σαμαράς Γιώργος


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply