American Made

American Made (2017)

American Made (2017)

Διάρκεια: 1ω 55λ
Σκηνοθεσία: Doug Liman
Writer: Gary Spinelli
Πρωταγωνιστούν:
Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright
Trailer:

Δείτε ακόμα: Live by Night (Ο νόμος της νύχτας ,2016)


Υπόθεση:

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ο Barry Steal (Tom Cruise) ,έναςπιλότος για την εμπορική εταιρεία TWA καλείται απο έναν διοικητή της CIA που αυτοαποκαλείται Monty Schafer (Domhnall Gleeson). Αυτός θα ζητήσει απο τον Seal να πετάξει για λογαριασμό της CIA πάνω απο την Κεντρική Αμερική και να φωτογραφίζει με ένα ειδικό αεροπλάνο ως κατάσκοπος.

Αργότερα την ίδια δεκαετία ο Schafer θα ζητήσει απο τον Seal να λειτουργήσει ως μεταφορέας μεταξύ της CIA και του στρατηγού Noriega, ηγέτη του Παναμά. Κατα τη διάρκεια μιας αποστολής, το τοπικό καρτέλ Medelin, θα ζητήσει απο τον Seal να μεταφέρει κοκακαΐνη όπως επιστρέφει στις ΗΠΑ. Η CIA κάνει τα στραβα μάτια αλλά η δίωξη ναρκωτικών όχι. Έτσι ο Seal και την οικογένεια του να φύγουν απο την πολιτεία.

Η ομάδα απο πιλότους του Seal φέρνουν Χρήμα, Χρήμα και Χρήμα. Είναι τόσο πολύ που δεν ξέρουν τι να το κάνουν. Σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσει τα πράγματα με τη CIA και τη δίωξη ναρκωτικών ο Barry θα υποπέσει σε κάποια λάθοι που θα τον οδηγήσουν σε κρίσιμες αποφάσεις.
Πως εμπλέκεται ο Λευκός Οίκος ;  Πως μπορεί να σωθεί ο Seal ;


Σχόλιο Σαμαράς Γιώργος:

Το American Made είναι μια αληθινή ιστορία που μετέφερε ο Doug Liman στη μεγάλη οθόνη και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Μια κλασική ταινία δράσης με πολύ χρήμα, ναρκωτικά και όπλα. Ναι μια από αυτές τις ταινίες που οι λάτρεις του είδους περιμένουμε κάθε χρόνο.

Ο Tom Cruise σε έναν ρόλο στις ταινίες δράσεις που τον έχουμε συνηθίσει. Είναι το στοιχείο του και είναι πάρα πολύ καλός σε αυτό. Ίσως στο συγκεκριμένο φιλμ που ήταν όλο γυρισμένο πάνω του, να φάνηκαν ακόμα περισσότερο οι υποκριτικές του αρετές. Γενικότερα ένα cast αρκετά ποιοτικό που πλαισίωσε όπως θα έπρεπε τον Cruise για να έχουμε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Η σκηνοθεσία ήταν επίσης ένα δυνατό κομμάτι της ταινίας και μπόρεσε να μας κρατήσει ζεστούς και σε αγωνία μέχρι το μεγάλο φινάλε. Με σωστά πλάνα και λήψεις απο κάθε γωνιά, μας αιχμαλώτιζε εκεί που ήθελε. Πολύ καλή δουλεία απο τον Liman.

Τέλος όσο αναφορά το σενάριο δεν μπορεί να αδιαφορήσει κανείς με τους τρομερούς διαλόγους και την συνεχή δράση των σκηνών. Έξυπνες ατάκες και πολύ χιούμορ που έδιναν και ένα τόνο ευθυμίας στην όλη βαριά δράση.

Συνολικά μας άρεσε πάρα πολύ το American Made και είναι σίγουρο πως υπηρέτησε πιστά τον ρόλο του ως ένα φιλμ δράσης και περιπέτειας, χωρίς να αποκλείνει απο το βιογραφικό του χαρακτήρα. Είναι σίγουρα μια πολύ ασφαλής επιλογή για να σας διασκεδάσει στο έπακρο.

Mέχρι την επόμενη πρόταση να αγαπάτε τον κινηματογράφο!

American Made (2017)

Επιμέλεια : Γιώργος Σαμαράς

Δείτε ακόμα: The Godfather (Ο Νονός,1972)

Καλή διασκέδαση!!
Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply