The Debt (Το Χρέος, 2010)

The Debt (Το Χρέος, 2010)

Διάρκεια: 1ω 53λ
Σκηνοθεσία:  John Madden
Σενάριο: Matthew Vaughn ,  Jane Goldman
Πρωταγωνιστές: Helen MirrenSam WorthingtonTom Wilkinson

Trailer:


Υπόθεση:

Τρεις πράκτορες της Μοσάντ περνάνε στο ανατολικό Βερολίνο με μοναδικό σκοπό τη δολοφονία ενός εγκληματία των ναζί, του χειρουργού του Μπίρκεναου. Μετά από 30 χρόνια έρχονται αντιμέτωποι με την αλήθεια που τόσα χρόνια τους στοίχειωνε.


Σχόλιο Λεωνίδας Παπαγιαννακόπουλος:

Το The Debt έρχεται ξανά στις οθόνες μας ως ένα ακόμα ριμέικ της ορίτζιναλ ταινίας που γυρίστηκε το 1997. Μόνο που αυτή τη φορά ο σκηνοθέτης εστιάζει στις σκηνές δράσεις που περιπλέκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Το The Debt κάνει αναδρομές με flashback με συνέπεια να μας ταξιδεύει αρκετές δεκαετίες πίσω στο σκοτεινό τότε ανατολικό Βερολίνο. Αυτό για μένα ήταν μια ευστοχία του σκηνοθέτη. Οι συνεχόμενες εναλλαγές στα σκηνικά σε κρατούσαν συνεχώς σε εγρήγορση. Επίσης τα όμορφα πλάνα ξεκούραζαν τον θεατή και δημιουργούσαν όμορφες παύσεις στις έντονες σκηνές βίας.

Πέρα από τις πολλές σκηνές αδρεναλίνης το The Debt θέτει αρκετά ηθικά διλλήματα που αλλάζουν κάπως το βασικό ύφος της ταινίας. Οι ερωτικές εντάσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών δεν λείπουν.Έτσι προστίθεται ένα ακόμα στοιχείο που ξεφεύγει από τα βασικά μοτίβο μιας περιπέτειας. Γενικότερα θεωρώ ότι το σενάριο ήταν αρκετά απλοϊκό με συνέπεια να έχει αρκετά κενά σε πολλά σημεία. Για αυτό το λόγο έκανε η ταινία μια ΄΄κοιλιά΄΄ με συνέπεια ο θεατής να βαρεθεί λίγο πριν το τέλος. Μια ακόμα αστοχία της ταινίας ήταν η μικρή αλληλεπίδραση μεταξύ θύτη και θύματος. Αν είχαμε περισσότερα πλάνα με αυτήν την αλληλεπίδραση πιστεύω θα ζούσαμε πιο έντονα την κάθε σκηνή .

Ως αναφορά τους ηθοποιούς θεωρώ ότι σε αρκετές σκηνές ήταν αρκετά προβλέψιμοι. Αυτό βέβαια οφείλεται στο πενιχρό σενάριο. Γενικότερα οι ερμηνείες ήταν αρκετά καλές με αποκορύφωμα το υψηλό υποκριτικό ταλέντο του χειρουργού . Πραγματικά μας χάρισε σκηνές για έντονες συγκινήσεις.

Κλείνοντας το The Debt ήταν μια καλή ταινία ιδιαίτερα για τους λάτρεις της περιπέτειας και του μυστηρίου. Είχε κάποια σκαμπανευάσματα σε όλη τη διάρκεια της. Παρόλα αυτά οι αρκετά καλές ηθοποιίες και η ωραία ανατροπή στο τέλος, την καθιστούν μια πραγματικά ευχάριστη ταινία για το είδος της.

Καλή διασκέδαση!!
Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply