5 ταινίες για να δεις με το ταίρι σου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου !

Αγαπητές μου και αγαπητοί μου, η μέρα του χρόνου που περιμένουν όλα τα ζευγάρια (…ή και όχι!) έφτασε. Μια μέρα που ανήκει εξ ολοκλήρου στα ερωτευμένα πιτσουνάκια μας εκεί έξω. Μια μέρα για την οποία πολύ πιθανόν να περιμένεις καιρό για να ανακοινώσεις κάτι στο άλλο σου μισό,  όπως ένα ταξίδι, μια απόφασή σου ή για τους πιο ρομαντικούς μια πρόταση γάμου..λέω εγώ τώρα! Εσύ εκεί όμως που αγχώθηκες , ηρέμησε…στην τύχη το είπα, δεν ξέρω κάτι.  Μπορεί όμως να μην έχεις όμως κάτι τόσο εξεζητημένο στο μυαλό σου, αλλά παραμένεις πιστός/-ή  λάτρης ενός ωραίου δείπνου , σε ένα ατμοσφαιρικά στολισμένο τραπέζι, με χαλαρή τζαζ- μπλουζ σε ένα ωραίο εστιατόριο. Ίσως να το έχεις οργανώσει όλο αυτό στο σπίτι σου, έχοντας μαγειρέψει κάτι δικό σου και επιλέγοντας τον αναπαυτικό καναπέ από μια άβολη καρέκλα ενός εστιατορίου …σε “σαπορτάρουμε”  εσένα και σου προσφέρουμε άλλη μια επιλογή για να εντυπωσιάσεις. 5 ταινίες λοιπόν, ιδανικές να δεις την ημέρα αυτή με το ταίρι σου. Κάποιες ρομαντικές, κάποιες συγκινητικές, γιατί αν δακρύσει θα πρέπει να την/τον πάρεις και αγκαλιά, αλλά όλες με νόημα! Μπορείς να φας και όσο ποπ κορν θες (με μέτρο πάντα…μην μας πάθετε και τίποτα). Κάθε μια τους διαφορετική αλλά σίγουρα όποια κι αν διαλέξετε θα σας χαρίσει μια ευχάριστη στιγμή! 
Πάμε λοιπόν…

1. La La Land (2016)

Στο Los Angeles στην πόλη που γεννιούνται και πεθαίνουν τα όνειρα, δύο νέοι ερωτεύονται. Ο Sebastian (Ryan Gosling) ένας πιανίστας της παλιάς σχολής Jazz και η Mia (Emma Stone) μια νεαρή barista που θέλει να κάνει καριέρα στη μεγάλη οθόνη του Hollywood , πέφτουν συνεχώς ο ένας πάνω στον άλλο. Ο έρωτας δεν θα αργήσει να έρθει, όμως θα πρέπει να συνυπάρξει με τις φιλοδοξίες και των δύο.
Θα καταφέρει η αγάπη τους να επιβιώσει στην σκληρή πραγματικότητα των συνεχών απογοητεύσεων και της απόρριψης ή θα μείνουν όλα μια γλυκιά ανάμνηση και μια χαμένη ευκαιρία ;

2. The Terminal (2004)

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, ο Βίκτορ Ναβόρσκι ενημερώνεται πως στη χώρα του έχει ξεσπάσει πόλεμος και το διαβατήριό του δεν αναγνωρίζεται από την αμερικάνικη κυβέρνηση οπότε δε μπορεί να κυκλοφορήσει στην πόλη. Όμως ο σκοπός του ταξιδιού του δεν του επιτρέπει να τα παρατήσει κι αποφασίζει να κατοικεί στο αεροδρόμιο μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση παρά τις αντιρρήσεις του υπεύθυνου ασφαλείας. Αν και αρχικά όλα φαίνονται δύσκολα, με τον καιρό αρχίζει να κάνει φίλους και στο τέλος ερωτεύεται.

3. Friends with Benefits (2011)

Ο Dylan (Justin Timberlake) και η Jamie (Mila Kunis), έχουν μόλις χωρίσει. Μέσα από την επαγγελματική τους ζωή θα γνωριστούν και θα γίνουν φίλοι. Έχουν βαρεθεί τις πολύπλοκες σχέσεις και θέλουν μόνο να απολάμβάνουν το σεξ. Κάνουν λοιπόν μια συμφωνία η οποία περιλαμβάνει μόνο το σεξ και όχι αισθήματα διατηρώντας ταυτόχρονα και την απλή φιλία τους. Στην αρχή όλα μοιάζουν ιδανικά, περνάνε όμορφα μαζί, ευχαριστιούνται απρόσκοπτα, χωρίς ταμπού το σεξ. Σύντομα όμως θα διαπιστώσουν πως όλα αυτά τα περιβόητα κλισέ δε βγήκαν τυχαία και πως όντως το σεξ μεταξύ φίλων μπερδεύει και αλλάζει τα δεδομένα.

4. Two Night Stand (Δύο στα γρήγορα,2014)

Η Megan (Analeigh Tipton) είναι νέα, άνεργη και μόνη. Ο Alec (Miles Teller) είναι και αυτός ένας νέος ο οποίος γνωρίζεται με την Megan μέσω ίντερνετ με στόχο ένα one night stand. Όμως τα πράγματα δεν θα κυλήσουν φυσιολογικά. Οι καιρικές συνθήκες δεν θα επιτρέψουν στον κλασικό βιαστικό αποχωρισμό το επόμενο πρωί να γίνει. Οι δυό τους θα αναγκαστούν να γνωριστούν καλύτερα, μάλλον πολυ καλύτερα. Τα πράγματα θα πάρουν περίεργη τροπή και το κλασικό αγαπημένο τέλος της ταινίας θα απειληθεί!!!
Σιγουρα όμως ;;

5. Jeux d’enfants (Αγάπα με αν τολμάς)

Ως ενήλικοι πλέον οι κολλητοί  Julien και Sophie συνεχίζουν το παράξενο παιχνίδι που ξεκίνησαν όταν ήταν μικροί— έναν τολμηρό διαγωνισμό για να ξεπερνάνε συνεχεία ο ένας τον άλλον κάνοντας ακραίες δοκιμασίες.  Αν και συνήθως δρουν για να απαλύνουν ο ένας τον πόνο του άλλου, ίσως το παιχνίδι που παίζουν να είναι ένας τρόπος να αποφύγουν να αντιμετωπίσουν αυτό που κατά βάθος γνωρίζουν και οι δυο  ότι είναι πλασμένοι για να είναι μαζί.

 

Μέχρι την επόμενη πρόταση να αγαπάτε τον κινηματογράφο !

5 ταινίες για να δεις με το ταίρι σου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου !
Επιμέλεια: Σαμαράς Γιώργος, Μιχάλης Φαλιάγκας


Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Reply