Serenity (Το νησί της αποπλάνησης, 2019) κώδικα

Serenity (Το νησί της αποπλάνησης, 2019)

Διάρκεια: 1ω 46λ
Σκηνοθεσία: Steven Knight
Σενάριο:  Steven Knight
Πρωταγωνιστές:  Matthew McConaugheyAnne HathawayDiane Lane

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=SbrOMrjhyvI


Υπόθεση:

Ένας καπετάνιος αλιευτικού ζει την καθημερινότητα του σε ένα νησί με μεγάλη επιθυμία να πιάσει το μεγάλο ψάρι των ονείρων του. Παρόλα αυτά μια μέρα έρχεται αντιμέτωπος με την πραγματική αλήθεια και είναι έτοιμος να αμφισβητήσει τους πάντες και τα πάντα.


Σχόλιο Λεωνίδας Παπαγιαννακόπουλος:

Σας έχει τύχει ποτέ να παρακολουθείτε μια ταινία και μέχρι τα μισά να απορείτε με το τι ακριβώς βλέπετε; Ακριβώς αυτό ένοιωσα με το Serenity μέχρι λίγο πριν το τέλος. Όχι γιατί δεν μπορούσες να αποφασίσεις αν πρόκειται για μια περιπέτεια, μια ταινία μυστηρίου, μια ρομαντική κομεντί, μια ταινία επιστημονικής φαντασίας ή ένα κλασσικό φιλμ νουάρ. Αυτό γιατί η ταινία δεν είχε αρχή μέση και τέλος. Ο θεατής πρέπει να κουραστεί  2 ώρες ενώ το νόημα της ιστορίας αποκαλύπτεται στο τέλος της.

Το γεγονός αυτό, καθώς και το να σε μπερδεύει ο σεναριογράφος δίνοντας συνεχόμενες ανατροπές σε όλη τη διάρκεια της ταινίας δεν είναι ιδιαίτερα κακό και το έχουμε δει σε αρκετές ταινίες. Στην προκειμένη περίπτωση το Serenity γυρίστηκε πραγματικά τόσο λάθος και ξέφυγε εντελώς από τα πλαίσια του συγκεκριμένου σεναριογραφικού τρικ. Μια ώρα και 46 λεπτά ήταν αρκετά για να βρεις την ταινία μονότονη από ένα σημείο και μετά εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων και κουραστικών σκηνών της.

Η βασική ιδέα του Serenity και όλο το νόημα της ήταν πραγματικά πάρα πολύ καλό για μένα. Δυστυχώς όμως το κακό σενάριο και η σκηνοθεσία καθώς και η τραβηγμένη πλοκή του, με έκαναν να μετανιώσω τα λεφτά που έδωσα για να το δω. 

Μόνο θετικό στοιχείο στην όλη κατάσταση, το υποκριτικό ταλέντο των πρωταγωνιστών. Υπήρξε τρομερή χημεία μεταξύ των Matthew McConaughey και Anne Hathaway . Επίσης ήταν αρκετά απολαυστικός ως προς τον ρόλο του ως ο αλκοολικός εκατομμυριούχος Jason Clarke ή αλλιώς στην ταινία Frank Zariakas.

Στο Serenity υπήρχαν μόνο πρωτοκλασάτα ονόματα από τους ηθοποιούς μέχρι τον σεναριογράφο. Οι βραβευμένοι με Oscar Matthew McConaughey και Anne Hathaway, ο βραβευμένος με Oscar παραγωγός Greg Shapiro και ο παλιότερα υποψήφιος για Oscar σκηνοθέτης και σεναριογράφος Steven Knight. Δυστυχώς ένα τόσο καλό σύνολο έφερε ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα.

Δείτε Ακόμα:In the Heart of the Sea (Στην καρδιά της θάλασσας, 2015)

Καλή Διασκέδαση!! Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!!!

 


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply