Annie Hall (Νευρικός Εραστής, 1977)

Annie Hall


Διάρκεια: 93 λεπτά
Σκηνοθεσία: Woody Allen 
Πρωταγωνιστές: Woody Allen, Diane Keaton
Trailer:

Δείτε επίσης: Μεσάνυχτα στο Παρίσι


Υπόθεση:

Ο Άλβι Σίνγκερ είναι ένας γοητευτικός κωμικός με μεγάλη αγάπη για τη Νέα Υόρκη. Μετά από πολλές αποτυχημένες σχέσεις με διάφορες γυναίκες γνωρίζει κι ερωτεύεται την ιδιαίτερη Άνι Χολ. Αν και η σχέση τους αρχικά φαίνεται ειδυλλιακή, η εκκεντρική και νευρική προσωπικότητα του Άλβι δεν αργεί να επιδράσει αρνητικά, καθώς και οι πρωτότυπες συνήθειες της Άνι φέρνουν την επικοινωνία των δύο συντρόφων σε αδιέξοδο.


Σχόλιο Vaios Fits:

Ένας σκηνοθέτης – σεναριογράφος 42 ετών που πρωταγωνιστεί ο ίδιος στις ταινίες του  παρουσιάζει το 1977 μια συνηθισμένη ρομαντική ταινία με πολύ απλή υπόθεση. Όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται αυτό, το συγκεκριμένο φιλμ θα στερήσει 3 βραβεία Όσκαρ από το θρυλικό “Πόλεμο των Άστρων”, θα φέρει επανάσταση στον κόσμο του κινηματογράφου και θα αποτελέσει τη βάση για κάθε ρομαντική ταινία που δημιουργήθηκε από τότε. Όσο για τον σκηνοθέτη, 40 περίπου χρόνια μετά από αυτή την επιτυχία θα μετρά…   4 χρυσά αγαλματίδια κι άλλες 20 υποψηφιότητες από την Ακαδημία, καθώς παραμένει ακόμη ενεργός ως ένας ζωντανός θρύλος!

Σε περίπτωση που διάβασες την υπόθεση και δε σε ενθουσίασε, μην απογοητεύεσαι. Είναι φυσιολογικό μια κομεντί του 1977 να μη μας φαίνεται πρωτότυπη τόσα χρόνια μετά. Όμως αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος ικανός να μετατρέψει μια εντελώς συνηθισμένη ιστορία σε μια από τις καλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ, αυτός είναι σίγουρα ο Γούντι Άλεν και το βλέπουμε καθαρά στο “Annie Hall”.


Annie Hall
Επιμέλεια: Vaios Fits

Δείτε επίσης: Στη Ρώμη με Αγάπη 

Καλή διασκέδαση!!
Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply