Mile 22

Mile 22 (22o Μίλι, 2018) – 94′ Συνεχόμενης Δράσης

Mile 22 (22o Μίλι, 2018)

Διάρκεια: 1ω 34λ
Σκηνοθεσία: Peter Berg
Σενάριο:
Lea Carpenter, Graham Roland
Πρωταγωνιστούν: Mark Wahlberg, Lauren Cohan, Iko Uwais

Trailer:

Δείτε ακόμα: Red Sparrow (Κόκκινο σπουργίτι, 2018)


Υπόθεση:

Ο James Silva (Mark Wahlberg), μέλος της πιο πολύτιμης μονάδας της CIA, έχει ως αποστολή να ανακτήσει και να μεταφέρει στο Mile 22 έναν μυστηριώδη κρατούμενο αστυνομικό που γνωρίζει ευαίσθητες πληροφορίες που απειλούν τη ζωή του. Με τη βοήθεια της άκρως απόρρητης ομάδας τακτικών επιχειρήσεων που ονομάζεται Overwatch, ο Σίλβα πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή με κάθε κόστος, προτού ο εχθρός κλείσει την πρόσβαση για το 22ο μίλι.

Σχόλιο Σαμαράς Γιώργος:

Μετά από ένα αναζωογονητικό καλοκαίρι επιστρέφουμε δυναμικά για την έναρξη της νέας σεζόν του mymoviesgr.com. Είμαστε εδώ για τρίτη συνεχής χρονιά για να σας ταξιδέψουμε στις αίθουσες με την μεγάλη οθόνη και να σας συμβουλεύσουμε τι αξίζει να δείτε και τι όχι, αφού….

Life is to short to watch bad movies !

Ξεκινάμε λοιπόν και τι ποιο κατάλληλο από το να κόψουμε το νήμα της νέας σεζόν με μια περιπέτεια δράσης με τον Mark Wahlberg (The Fighter (2010), Ted (2012), 2 Guns (2013)) να πρωταγωνιστεί και τον Peter Berg (Hancock ,2008) να σκηνοθετεί. Ένα λεπτό όμως κάπου δεν έχουμε ξαναδεί αυτό το δίδυμο ;
Ναι το έχουμε ξαναδεί στο Patriots Day και στο Lone Survivor και αν με ρωτάτε για το αποτέλεσμα… αρκετά καλό μπορώ να σας πω.

Έτσι με μια γρήγορη ματιά στα χαρτιά θα περιμένα να δώ κάτι απο μέτριο ως καλό στο Mile 22. Οι προσδοκίες μου όχι μόνο εκπληρώθηκαν αλλά υπερκαλύφθηκαν αφού για 94′ είχα μπροστά μου μια συνεχής καλογραμμένη και καλογυρισμένη περιπέτεια δράσης που δεν με άφηνε να πάρω ανάσα, με καθήλωσε.

Λίγα λόγια για την σκηνοθεσία του Berg. Η αλήθεια είναι ότι ο Αμερικανός σκηνοθέτης πρόσθεσε πολλά όπλα στην φαρέτρα του από το Patriots Day και μετά αφού στο Mile 22 έδειξε υψηλού επιπέδου πλάνα με πολλή πολλή φαντασία και αρκετή δυσκολία. Μονόπλανα άγρια και αγχωτικά όπως χρειάζεται μια καλή περιπέτεια, αλλά και συνεχόμενες αλλαγές προσώπων και σκηνών που σε συνδυασμό με τα ηχητικά εφέ σου έσπρωχναν την αγωνία στο κόκκινο. Αργά και σταθερά πλάνα εκεί που ήθελε να δώσει βάση και συναίσθημα , προσφέροντας αρκετές συγκινήσεις στο κοινό (το Patriots Day βοήθησε εδώ).

Για τον Mark τι να πούμε ; Άλλη μια φορά εξαιρετικός, σε έναν ρόλο πολύ απαιτητικό. Έκανε δικό του τον χαρακτήρα 100% και δεν σου άφηνε περιθώρια να σκεφτείς κάτι πέρα από αυτό για το οποίο μιλούσε. Τα σκληρά του χαρακτηριστικά έδωσαν μια ξεχωριστή αίγλη στο τρόπο που υποκρινόταν το ρόλο και αποτέλεσε την βάση για να χτίσει το υπόλοιπο cast γύρω του. Οι συμπρωταγωνιστές Lauren Cohan, Iko Uwais μου άρεσαν πολύ. Είχαν ο καθένας τους κάτι μοναδικό να προσθέσει στην ταινία και με έκαναν να νιώσω ότι ήταν αυτό που ήθελε το φιλμ για να φτάσει ως το τέλος.

Όσο για το σενάριο ; Το άφησα για το τέλος και έχω το λόγο μου. Έχουμε πει πολλές φορές ότι τα trailers και οι υποθέσεις δεν μπορούν να αποτυπώσουν ούτε στο μισό από αυτά που πρόκειται να γίνουν στην ταινία. Πραγματικά ένα plot twist ξεχωριστό από όλα τα άλλα και ένα τέλος που δεν το έχει συνηθίσει ο θεατής.

Όταν η ταινία ολοκληρώθηκε στεναχωρήθηκα, έβλεπα άνετα άλλη μια ώρα, όμως δεν έφυγα άδειος. Με κάλυψε σχεδόν σε όλα η παραγωγή και μου φάνηκε ότι κάποιος με βομβάρδιζε για 94′ χωρίς σταματημό. Έτσι λοιπόν κλείνοντας αυτό το άρθρο θα σας πρότεινα να κάνετε μια επίσκεψη στον κινηματογράφο για το Mile 22, αξίζει.

Μέχρι την επόμενη κριτική να αγαπάτε τον κινηματογράφο!

Δείτε ακόμα: Wild Card (Τζόκερ, 2015)

Mile 22 (22o Μίλι, 2018)
Επιμέλεια: Σαμαράς Γιώργος

Καλή διασκέδαση!!
Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply