Aloha (2015)

Διάρκεια: 1ω 45λ

Σκηνοθεσία: Cameron Crowe

Σενάριο: Cameron Crowe

Πρωταγωνιστές:  Bradley CooperRachel McAdamsEmma Stone

Trailer:


Υπόθεση:

Ένας φημισμένος εργολάβος στρατιωτικών υποθέσεων, επιστρέφει στην περιοχή των μεγαλύτερων θριάμβων του στην επαγγελματική του σταδιοδρομία και επανασυνδέεται με την παλιά του αγάπη.Τα πράγματα πλέον δεν είναι ίδια ενώ έχει να αντιμετωπίσει τον έρωτα που ‘’επιχειρεί’’ να χαλάσει το επαγγελματικό του comeback. Θα βγάλει την αποστολή του εις πέρας;


Σχόλιο Αλέξανδρος Χατζής:

Αρχικά να διευκρινίσω ότι είναι η πρώτη φορά που γράφω για ταινία που δεν μου άρεσε. Το κάνω αυτό για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η ταινία κυνηγήθηκε πολύ στην Αμερική. Ο δεύτερος είναι ότι αν έγραφα μόνο για όσες ταινίες μου αρέσουν, το επαγγελματικό μου συμβόλαιο με το Mymoviesgr θα έπρεπε να λήξει το καλοκαίρι.

Στα της ταινίας τώρα. Πριν αποφασίσει κάποιος να δει τo ‘’Aloha’’ καλό θα ήταν να δει το τρέιλερ. Πράγμα το οποίο κάνουμε όλοι βέβαια, απλά στην προκείμενη περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος του υπέρμετρου ενθουσιασμού.

Τι ακριβώς βλέπουμε στο τρέιλερ του Aloha; ‘’Θηρία’’ του Χόλυγουντ και όχι λίγα σε αριθμό, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Ερωτηματικά τα οποία σχετίζονται με το πώς συνδυάζονται όλα αυτά τα πρόσωπα σε μία ταινία. Και εδώ έρχομαι να απαντήσω πως το κυρίαρχο πρόβλημα του Aloha είναι η έλλειψη χημείας.

Σενάριο απλό όχι επιτηδευμένο, από έναν καταξιωμένο σκηνοθέτη-σεναριογράφο όπως ο Cameron Crowe , ο οποίος στο Aloha φαίνεται ‘’να χαώθηκε’’ από την δυνατότητα χρησιμοποίησης προσώπων. Alec Baldwin και Bill Murray δευτερεύοντα πρόσωπα; Με μία Emma Stone  όχι στους καλύτερους πρωταγωνιστικούς της ρόλους. Γενικότερα το Aloha προσπαθεί να περάσει ανεπιτυχώς το μήνυμα ‘’ο οπτιμισμός κερδίζει στο τέλος’’, γεγονός που δεν υποβοηθείται από όλο το κλίμα της ταινίας.

Υπάρχουν φυσικά και καλές σκηνές στην ταινία, αλλά χάνονται όταν στην πλειοψηφία του Aloha γινόμαστε θεατές ενός φλύαρου προς κακού αποτελέσματος.

Συμπέρασμα; Όλοι οι καταξιωμένοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες έχουν κακές στιγμές, αλλά καλύτερα το Aloha να παρέμενε ένα Trailer.


Καλή διασκέδαση!!
Για επιπλέον προτάσεις θα μας βρεις στέλνοντας μήνυμα στα mail της σελίδας!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply